نحوه انتقال سهام عدالت به سامانه فروش سهام عدالت در کارگزاری مبین سرمایه-راهبرد معاصر

نحوه انتقال سهام عدالت به سامانه فروش سهام عدالت در کارگزاری مبین سرمایه

نحوه انتقال سهام عدالت به سامانه فروش سهام عدالت در کارگزاری مبین سرمایه را در ادامه خبر راهبرد معاصر بخوانید.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۰ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 10
کد خبر: ۶۶۲۲۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ نحوه انتقال سهام عدالت به سامانه فروش سهام عدالت یکی از موضوعاتی است که این روزها مخاطبان بسیاری در پی یافتن پاسخ آن هستند. پس از آزادسازی سهام عدالت عده ای روش مستقیم را برای مدیریت سبد پرتفوی سهام عدالت خود درنظر گرفتند و خواهان مدیریت سهام عدالت خود برای خرید و فروش شدند. پس از آن که اجازه آزادسازی 30 درصد دوم سهام عدالت توسط دولت صادر شد، سهامداران بیشتری خواهان انتقال سهام عدالت خود به سامانه فروش سهام عدالت شدند. سامانه فروش سهام عدالت در کارگزاری مبین سرمایه یکی از راه های ساده برای فروش اوراق سهام عدالت است.

 

با توجه به اهمیت اطلاع رسانی درباره نحوه انتقال سهام عدالت به سامانه فروش سهام عدالت ؛ راهبرد معاصر اقدام به تشریح جزئیات نحوه انتقال سهام عدالت به سامانه فروش سهام عدالت در کارگزاری مبین سرمایه کرده است. با ما همراه باشید تا علاوه بر آشنایی بیشتر با کارگزاری مبین سرمایه نحوه انتقال سهام عدالت به سامانه فروش سهام عدالت در کارگزاری مبین سرمایه را بخوانید.

 

از همان اولین روزهایی که خبر آزادسازی سهام عدالت منتشر شد، مساله انتقال سهام عدالت همیشه یکی از مهمترین سوالاتی بوده است که مشمولان این سهام با آن روبرو شده‌اند. انتقال سهام عدالت از جنبه‌های متفاوتی مورد سوال بوده که هرکدام از این جنبه‌ها با توجه به قوانین بازار سرمایه یا آیین نامه‌های موجود قابل بررسی است که در ادامه مهمترین آنها را بررسی می‌کنیم.

 

انتقال سهام عدالت به شخص دیگر

 

در زمینه انتقال سهام عدالت بین اشخاص باید به این نکته اشاره کنیم که بدلیل بورسی بودن سهام این شرکت‌ها تنها راه انتقال سهام بین افراد، استفاده از بازار بورس و خرید و فروش سهام در آن است. در نتیجه هیچ کس نمی‌تواند سهام عدالت خود را از طریق وکالت یا سایر قراردادهای رسمی و غیر رسمی به بقیه منتقل کند. این موضوع حتی بین افراد خانواده ( مثلا از فرزندان به والدین) هم صدق می‌کند و هیچ استثنایی به جز احکام قضائی یا فوت مالک سهام و به ارث رسیدن سهام وی وجود ندارد.

 

انتقال سهام عدالت به کد بورسی

 

در حال حاضر برای تمام افرادی که مشمول سهام عدالت بوده‌اند، کد بورسی صادر شده است و افرادی که سهام عدالت خود را به صورت مستقیم آزاد سازی کرده‌اند می‌توانند سهام عدالت خود را به روش ارائه شده در مقاله “ارزش سهام عدالت شما چقدر است” ببینند و ارزش آن را بررسی کنند.

 

اما توجه داشته باشید که در حال حاضر این سهام قابلیت انتقال به پورتفوی بورسی شما را ندارد و برای مدیریت آن باید از همین سامانه استفاده کنید. در مورد اینکه چه زمانی این سهام قابل انتقال به پورتفوهای بورسی خواهد شد هنوز خبری در دسترس نیست. البته با توجه به اینکه دسترسی مستقیم برای فروش این سهام وجود ندارد، انتقال آن به پورتفو هم اهمیت زیادی پیدا نمی‌کند و همین روش موجود برای مدیریت کارایی مناسبی دارد. هرچند که برای افرادی که قصد نگهداری طولانی مدت این سهام را دارند قطعا امکان انتقال سهام مهم خواهد شد.

 

 

انتقال سهام عدالت به کارگزاری

 

در زمینه فروش سهام عدالت بعضی از مشمولان این سوال را می‌پرسند که آیا برای فروش سهام عدالت باید سهام خود را به کارگزاری فروشنده منتقل کنیم یا خود کارگزاری این کار را می‌کند؟ توجه کنید که برای فروش سهام عدالت نیازی به منتقل کردن آن ندارید و خود کارگزاری‌ها با توجه به کد بورسی شما، بعد از ثبت درخواست فروش؛ سهام مورد نظر شما را از کد بورسیتان برداشت و برای شما می‌فروشند.

 

 

 

سهام عدالت فوت شدگان

 

روند انحصار وراثت برای سهام عدالت مثل سایر دارایی‌های افراد انجام می‌شود و وراث باید بعد از تهیه صورت انحصار وراثت برای ثبت آن و دریافت سهام خودشان اقدام کنند. این خدمات در گذشته توسط دفاتر پیشخوان انجام می‌شده اما با شروع فرآیند آزادسازی سهام عدالت، موقتا انجام انحصار وراثت این سهام متوقف شده و با توجه به اخبار منتشر شده تا پایان مهلت انتخاب روش مدیریت، این امکان برای وراث برقرار نخواهد شد. براساس گفته‌های مسئولین انحصار وراثت این سهام کمی بعد از پایان مهلت انتخاب روش مدیریت و به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد.

 

سوالات متداول

 

*** چه مدارکی برای انحصار وراثت سهام عدالت مورد نیاز است؟

 

بر اساس اطلاعات منتشر شده در سامانه سهام عدالت، مدارک مورد نیاز برای ارائه به دفاتر پیشخوان به صورت زیر بوده است که باید دید با تغییر روش ثبت انحصار وراثت آیا این مدارک هم تغییر خواهد کرد یا نه.

الف) کد ملی و تاریخ تولد متوفی

ب) اصل کارت ملی وراث قانونی

پ) اصل گواهی حصر وراثت شخص متوفی

ت) شماره شبای بانکی وراث

ث) نشانی و کدپستی محل اقامت یکی از وراث

 

*** آیا وراث می‌توانند سهام شخص متوفی را به هر شخص دیگری منتقل نمایند؟

 

انتقال سهام عدالت فرد فوت شده فقط بین افرادی انجام می‌شود که نام آن‌ها در گواهی انحصار وراثت ذکر شده باشد و قابل انتقال به سایر افراد نیست.

 

در اوایل سال جاری و زمانی که امکان آزادسازی سهام عدالت و نقل و انتقال این سهام در بازار بورس موجود بود، دو حق انتخاب توسط دولت در پیش روی سهامداران قرار گرفت . در روش اول مشمولان سهام عدالت به اصطلاح روش غیر مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب و بدون انجام هیچ اقدامی مانند سه سال گذشته سود خود را از شرکت های سرمایه گذاری استانی دریافت می کنند .

 

گزینه دومی که در پیش روی سهامداران قرار داده شد انتخاب روش مستقیم و مدیریت شخصی سهام عدالت توسط  آن ها بود ، با انتخاب این روش سهام از مدیریت دولتی آزاد شده و قابلیت فروش و انجام معامله در بازار بورس را پیدا می کند .

 

به منظور انتخاب روش مستقیم که درواقع قدم اول برای فروش سهام عدالت محسوب می شود ، سایتی توسط دولت راه اندازی شد که سهامداران ملزم به مراجعه به آن و طی کردن مراحل آزادسازی بودند . در ادامه به ارائه توضیحات کاملی در رابطه با مراحل و سایت فروش سهام عدالت پرداخته شده است .



مراحل فروش سهام عدالت

 

سوال اکثر سهامدارانی که اقدام به آزاد سازی سهام خود کرده اند این است که برای فروش سهام عدالت چه باید کرد ؟ در پاسخ می توان گفت سهامداران برای آنکه مجوز فروش سهام عدالت خود را پیدا کنند چند مرحله در پیش رو داشتند . در وهله اول باید از طریق سایت سامانه سهام عدالت به نشانی samanese.ir مراحل آزادسازی سهام عدالت خود را تا انتها تکمیل می کردند و روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب می کردند .

لازم به ذکر است که در حال حاضر با توجه با پایان یافتن مهلت آزاد ساری سهام عدالت این امکان از این سایت برداشته شده است .

 

از آنجایی که سهام عدالت همانطور که از نام آن پیداست یک سبد سهامی بوده که از سهام 60 کارخانه و شرکت دولتی تشکیل شده است ، تنها مکانی که برای خرید و فروش آن می توان متصور شد ، بازار سرمایه می باشد . بنابراین سهامداران متقاضی آزادسازی سهام عدالت ، لازم است تا قبل از هر اقدامی یک کد بورسی برای فعالیت در این بازار دریافت کنند .

 

اما سوالی که وجود دارد این است که این کد بورسی را چگونه و از کجا می توان دریافت کرد ؟ مراحل دریافت کد بورسی هم مانند آزادسازی سهام عدالت ، به صورت اینترنتی باید انجام شود . برای دریافت این کد بورسی قبل از هرچیزی باید در سامانه سجام که مانند یک بانک اطلاعاتی عمل می کند ثبت نام کرد . برای ثبت نام در سامانه فروش سهام عدالت باید تمام اطلاعات شناسنامه ای ، ارتباطی و بانکی خود را ارائه داد .

 

در گام دوم باید از بین شرکت های کارگزاری موجود ابتدا مناسب ترین شرکت کارگزاری را انتخاب و سپس به سایت کارگزاری مورد نظر مراجعه کرده و مراحل ثبت نام را که تقریبا شبیه به مراحل ثبت نام سامانه سجام می باشد تا انتها تکمیل کرد . کارگزاری ها مانند یکی واسطه عمل کرده و فضایی را برای کاربران خود فراهم می کند که بتوانند به نقل و انتقال سهم های مختلف به صورت آنلاین بپردازند .

 

 

 

 

 

 

سایت فروش سهام عدالت

بعد از طی کردن مراحل ذکر شده در قدم آخر لازم است تا سرمایه گذار احراز هویت سامانه سجام و کارگزاری که در آن ثبت نام به عمل آورده است را انجام دهد . احراز هویت از طریق دفاتر پیشخوان خدمات دولت انجام گرفته که برای انجام آن لازم است مدارکی را برای احراز هویت همراه خود داشته باشد . با استفاده از گذراندن مراحل زیر می توان لیست تمامی دفاتر خدمات پیشخوانی را که امکان انجام احراز هویت در آن ها وجود دارد به همراه آدرس و شماره تلفن آن ها یافت .

 

1- عبارت سامانه سجام یا آدرس sejam.ir را در مرورگر خود جستجو کرده و وارد صفحه ای مانند تصویر زیر شوید .

 

نحوه انتقال سهام عدالت به سامانه فروش سهام عدالت در کارگزاری مبین سرمایه

 

2- بعد از ورود به صفحه اصلی گزینه لیست مراکز احراز هویت را که در یک کادر سبز رنگ قرار گرفته است از بین گزینه ها انتخاب کنید .

 

نحوه انتقال سهام عدالت به سامانه فروش سهام عدالت

 

3- در این زمان یک صفحه برای شما به نمایش در می آید که بعد انتخاب استان ، شهر و نوع دفتر مورد نظرتان می توانید لیست مراکز را همراه آدرس و شماره تلفن آن مشاهده کنید .

 

نحوه انتقال سهام عدالت

 

مراحل بعدی برای فروش سهام عدالت

 

بعد از انجام کامل مراحل احراز هویت سجام یک کد بورسی برای فعالیت در بازار سرمایه به شما تعلق می گیرد که با استفاده از آن می توانید در صفحه شخصی خود در کارگزاری به خرید و فروش سهام در این بازار بپردازید . شرکت های کارگزاری بسیار متعددی در بازار سرمایه مشغول فعالیت هستند که از نظر میزان و کیفیت ارائه خدمات با یکدیگر متفاوت هستند .

 

از جمله ویژگی هایی که برای یک کارگزاری خوب می توان گفت این است که کاملا در دسترس بوده و امکانات بیشتری در اختیار کاربران خود قرار دهد . در ادامه لیست چند مورد از کارگزاری های مختلف را در اختیار شما قرار می دهیم تا بتوانید با بررسی و مقایسه نحوه خدمات دهی هر کدام یکی از آن ها را برای ثبت نام انتخاب کنید .

 

نام کارگزاری شماره ثبت در سازمان بورس نام کارگزاری شماره ثبت در سازمان بورس
آگاه 10693 بانک پاسارگاد 10654
آبان 10645 بانک تجارت 10656
مفید 10703 بانک آینده 10663
فارابی ( عمران ) 10734 بانک سامان 10710
مبین سرمایه 10705 بانک ملت 10629

 

در حال حاضر امکان احراز هویت سامانه سجام به صورت الکترونیکی و از طریق همین سامانه توسط دولت فراهم شده است . این مسئله فواید زیادی برای کاربران دارد از جمله این است که از اتلاف وقت آن ها در صف انتظار دفاتر پیشخوان خدمات دولت جلوگیری می شود ، اما برای احراز هویت کارگزاری ها همچنان مراجعه حضوری  به دفاتر پیشخوان الزامی می باشد . در مقاله زیر مراحل و نحوه احراز هویت الکترونیکی سامانه سجام به طور کامل توضیح داده شده است .

 

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد سایت فروش سهام عدالت در کانال سرمایه گذاری عضو شوید . کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون سایت فروش سهام عدالت پاسخ دهند .

 

معرفی مبین سرمایه

 

شرکت کارگزاری مبین سرمایه (سهامی خاص) در تاریخ 1387/09/10 تحت نام شرکت کارگزاری راهبرد کالای خاورمیانه به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شد و در تاریخ 1388/01/23 به شماره 36528 در اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی استان اصفهان با سرمایه 30 میلیارد ریال به ثبت رسید. پس از آن، این شرکت در تاریخ 1388/02/06 با شماره 10705 در فهرست شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار درج گردید. همچنین در تاریخ 1388/02/15 به عضویت کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، پذیرفته شده و عملاً فعالیت خود را از این تاریخ آغاز نمود. بر اساس صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 1388/06/11 و اعلامیه اداره ثبت شرکت ها و مالکیت صنعتی استان اصفهان به شماره 18824 به تاریخ 1388/07/23 این کارگزاری به شرکت کارگزاری مبین سرمایه تغییر نام یافت. این شرکت در تاریخ 1392/09/15 سرمایه خود را به 60 میلیارد ریال افزایش داده است و در حال حاضر سرمایه این شرکت 100 میلیارد ریال می باشد.

 

مبین سرمایه به عنوان بزرگترین تشکل تعاونی - کارگری، در بدو تاسیس، با مجوز معاملات در بورس کالا شروع به فعالیت نمود و با بهره گیری از نیروهای مجرب و کاردان توانسته گامهای بلندی را در جهت رضایت مشتریان برداشته و خود را به عنوان یکی از کارگزاران مطرح بورس کالای ایران معرفی نماید به طوری که پس از شروع فعالیت خود، متناوباً رتبه نخست حجم و ارزش معاملات بورس کالای ایران را کسب نموده است و در راستای اهداف بورس کالا مبنی بر آشنا نمودن فعالان اقتصادی کشور، میتوان گفت از جمله کارگزاران پیشرو در این زمینه بوده است. با این وجود، هدف شرکت، ارائه خدمات بهینه در بالاترین سطح ممکن و در حوزه های دیگری از بازار سرمایه مانند اوراق بهادار، فرابورس و انرژی بوده است که خوشبختانه این کارگزاری در حال حاضر ضمن توسعه فعالیت های خود در حوزه های؛ معاملات محصولات فلزی و معدنی، فرآورده های نفتی و پتروشیمی، محصولات کشاورزی، معاملات آتی سکه بهار آزادی، معاملات اوراق بهادار، فرابورس و معاملات بورس انرژی، توانسته است رتبه الف را در میان حدود 70 کارگزاری فعال در بورس کالای ایران، کسب نماید.

 

این کارگزاری در بخش های دیگر نیز مانند معاملات آتی سکه طلا و معاملات اوراق بهادار در میان 10 تا 15 کارگزاری برتر قرار دارد و مطابق با اهداف کوتاه مدت خود، در تلاش جهت قرار گرفتن در میان 5 کارگزاری برتر می باشد. همچنین در سال 92، تلاش گردید تا در بیشتر رویدادهای مرتبط با حوزه کاری کارگزاری، مشارکتی جدی داشته و ضمن کسب تجربه بیشتر، خدمات ارزنده ای را به مشتریان، مخاطبان و بازدیدکنندگان عزیز، ارائه نمائیم. برخی از این رویدادها عبارتند از: حضور فعال در نمایشگاه های مختلف از جمله در نمایشگاه بورس و بانک و بیمه تهران، سمپوزیوم فولاد در هرمزگان، نمایشگاه انرژی کیش، همایش صنعت برق ایران و ...

 

در مجموع، کارگزاری مبین سرمایه در حال حاضر از جمله معدود کارگزاران خدمات دهنده در تمامی بورس های کشور می باشد که مطابق با آمارهای منتشر شده رسمی، همواره در میان 4 کارگزاری برتر کل بورس بوده و هدف اولیه تاسیس شرکت را محقق نموده است. این امر تنها با توکل بر خدا و تلاش و پیگیری مستمر مدیریت و کارکنان و سهامداران محترم و تعامل سازنده با مشتریان و دریافت دیدگاه های آنان در جهت ارائه خدمات هرچه بهتر در صنعت کارگزاری امکان پذیر بوده است.

ارسال نظر
آخرین اخبار